Nieuw en exclusief bij Institut Heidi

Kobido gelaatsmassage

Wat is een Kobido gelaatsmassage.


Kobido is een traditionele Japanse gezichtsmassage die bekend staat om zijn verjongende en ontspannende effecten. Het is een vorm van gezichtsbehandeling die gebruikmaakt van specifieke massagetechnieken om de bloedcirculatie te verbeteren, spierspanning te verminderen en de algehele gezondheid en uitstraling van de huid te bevorderen.


Hier zijn enkele kenmerken en voordelen van de Kobido-gezichtsmassage:


1. Geschiedenis: Kobido, wat "oude weg van schoonheid" betekent, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 15e eeuw in Japan. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld door geisha's om hun huid te verzorgen en te verjongen.


2. Technieken: Tijdens een Kobido-massage worden verschillende technieken toegepast, waaronder kneden, wrijven, tikken en drukken op specifieke punten in het gezicht en de hals. Deze technieken zijn ontworpen om de gezichtsspieren te verstevigen, de huid te liften en rimpels te verminderen.


3. Verbeterde bloedcirculatie: Een van de belangrijkste voordelen van Kobido is de bevordering van de bloedcirculatie in het gezicht. Dit helpt bij het leveren van voedingsstoffen en zuurstof aan de huidcellen, waardoor de huid er gezonder en stralender uitziet.


4. Verjongende effecten: Kobido wordt vaak geprezen vanwege de verjongende effecten op de huid. Het kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, het verstevigen van de huid en het verbeteren van de huidtextuur.


5. Ontspanning: Naast de fysieke voordelen biedt Kobido ook ontspanning. De massage werkt stressverlagend en kan helpen om spanning en stress in het gezicht en de nekspieren te verminderen.


6. Verbetering van de huidconditie: Mensen met verschillende huidtypes kunnen profiteren van Kobido. Het kan helpen bij het verminderen van acne, het verbeteren van de teint en het geven van een algehele gezondere uitstraling aan de huid.

Huidverbetering